Petitie tegen bouw sociale woningen in Aalst: “600 bezwaren in totaal"

In Hofstade bij Aalst hebben inwoners 600 bezwaren ingediend tegen de plannen voor 188 nieuwe sociale woningen in de Kasteelstraat. De buurtbewoners vrezen dat al die nieuwe woningen voor te veel overlast gaan zorgen. De stad moet nu beslissen of het project de nodige vergunningen krijgt.

Een bouwpromotor in Hofstade bij Aalst wil 188 nieuwe sociale woningen bouwen. De bedoeling van het project Weyveld is dat er 63 eengezinswoningen en 125 appartementen komen. De plannen voor een nieuwe wijk dateren al van de jaren 1980, maar werden in het verleden telkens weer opgeborgen na bezwaren. Buurtbewoner Bart Van Der Vurst: “Wij zien eigenlijk geen grondige veranderingen in de plannen. Die nieuwe wijk zal zorgen voor nog meer verkeer en parkeerdruk. De twee scholen in Hofstade zijn nu al volzet. Wij stellen ons vragen over de impact van dit project over heel Hofstade".

De appartementen zouden ten koste gaan van het laatste resterend stuk groen en de leefbaarheid
Bart Van Der Vurst buurtbewoner

“Heel Hofstade gaat daardoor hinder ondervinden. Parkeren gaat echt een probleem worden. Die nieuwe wijk zou ontsloten worden door de Kasteellaan en die is daar niet voor geschikt. Die is niet breed genoeg en passeert ook nog eens langs de twee scholen van Hofstade. De appartementen zouden ook ten koste gaan van het laatste resterend stuk groen in Hofstade en dus van de leefbaarheid", besluit Van Der Vurst.

Honderden bezwaren

“Wij hebben bezwaren ingediend tegen dit project. Dit is een dossier dat dateert van 1980. Op deze manier gaat er geen stukje groen meer over zijn. Wij vinden dit echt niet kunnen. In totaal hebben we 580 bezwaarschriften ingediend op papier, daarbij zijn er ook nog eens de elektronische klachten”, besluit Hofstadenaar Jan Chanfelier. 

Meest gelezen