Kinderen zullen virtuele vissen kunnen vangen in het nieuwe zwembad van Middelkerke

In het nieuwe zwembad van Middelkerke zullen kinderen virtuele vissen kunnen vangen. Er komt een beamer in het zwembad, die de vissen in het water zal projecteren. Zo kunnen kinderen op een leuke manier leren zwemmen of hun watervrees overwinnen.

De gemeente Middelkerke voorziet voor dit unieke project 250.000 euro. "Dat is het helemaal waard", zegt de schepen van Sport, Henk Dierendonck (LDD). "We kennen allemaal projecties op vaste constructies, maar nu gaan wij dat ook toepasen op het water. We projecteren vissen op het water. Zo kunnen kinderen interactief met die vissen spelen, ernaar slaan, ze vangen en die vissen zullen dan ook wegzwemmen", zegt Dierendonck.

Jaarlijks 120.000 zwemmers

Op 13 oktober 2020 werd de eerste steen gelegd van het nieuwe zwembad. Het sportcomplex Vita Krokodiel bestaat uit een nieuwe sportzaal, een 25 meter-bad, een instructiebad met verstelbare bodem en een speelbad voor de kleintjes. Het zwembad zou tegen de kerstvakantie opengaan. De gemeente mikt jaarlijks op 120.000 zwemmers. Ook buurgemeenten Ichtegem en Gistel hebben interesse om het nieuwe zwembad te gebruiken.

Meest gelezen