Foto : Lavinia Naturist Resort

Naturistenresort in Spanje van koppel uit Beveren bekroond als beste uit 180 wereldwijd door Nederlandse federatie

Lavinia Naturist Resort, het Spaanse naturistenresort van een koppel uit Beveren, is door de Nederlandse naturistenfederatie Blootkompas uitgeroepen tot beste vakantieresort voor naturisten. Meer dan 180 resorts over de hele wereld maakten kans op die award. 

Het naturistenresort ligt in het heuvelachtige Alicante in Spanje. En het is al voor het tweede jaar op rij dat het in de prijzen valt. Vorig jaar was het resort nog maar een half jaar open toen het bekroond werd. En ondanks de coronacrisis kregen ze ook dit jaar een mooie score: 9 op 10.

“De natuur is hier prachtig”, vertelt eigenares Annemie.  "Maar we luisteren ook heel goed naar de wensen van onze gasten. Willen ze zelf koken? Geen probleem. Willen ze bij ons aan tafel aanschuiven? Ook dat kan. Naakt met andere mensen aan tafel eten, wordt niet in elk resort gedaan.”

“Door de coronacrisis hebben we het voorbije jaar niet zoveel gasten uit België en Nederland kunnen ontvangen. We hebben ons vooral gefocust op de Spaanse klanten. Naakt rondlopen is niet verboden in Spanje, dus hier kijken ze er niet echt raar van op. Op de stranden is het heel normaal."

Vrijheid

“Naakt rondlopen geeft een gevoel van vrijheid”, gaat Annemie verder. “Ik was vroeger heel onzeker over mijn lichaam, en naturisme heeft me geholpen om van mijn lichaam te leren houden."

Attent

"Ik vind dat ze die award zeker verdienen", zegt 1 van de gasten. "Vooral voor hun gastvrijheid. De gastvrouw en gastheer zijn ontzettend attent, en laten ons zijn wie we zijn. Alles kan, niets moet."

Beluister hier het volledige gesprek met eigenares Annemie bij Radio 2 Oost-Vlaanderen

Meest gelezen