Tienenaar ontwerpt smartphonespel: “Speel corona de wereld uit!”

Laurent Marchal uit Tienen heeft een spelletje gemaakt voor de smartphone: “Dodgebug”. Bedoeling is om corona-infecties te ontwijken en zo de wereld te redden van de pandemie. Laurent hoopt met zijn spelletje de bevolking wat afleiding te geven.

De spelregels zijn simpel. Kies een land en probeer alle corona-infecties te ontwijken. Lukt je dat, dan heb je dat land gered. Dat zijn de basisregels van het spelletje dat Laurent Marchal ontwierp voor de smartphone. “Alle landen staan er tussen en we werken op basis van de reële cijfers. Op dit moment zijn er zo’n 27 miljoen infecties, dus je bent wel even bezig”, aldus Laurent. 

En dat is net de bedoeling van het spel om de mensen een bezigheid te geven, zegt Laurent: “De pandemie is een harde periode voor iedereen. Het geduld raakt op, de bevolking verliest zichzelf stilaan. We moeten binnen blijven. Dit spel is nieuw en kan misschien voor wat afleiding zorgen.” 

Risico?

“Het is natuurlijk altijd riskant om een spelletje te introduceren rond de pandemie, maar we hebben toch het risico genomen. Blijkbaar vinden de mensen het wel leuk, er zijn toch al meer dan 100 mensen die het al spelen en het is nog maar een week geleden gelanceerd. Er worden sowieso ook al grapjes gemaakt rond de pandemie. Maar, er mag natuurlijk niet gelachen worden met de slachtoffers”, besluit Laurent.  

Meest gelezen