foto: Politie Antwerpen

Autodief springt van brug na wilde achtervolging door Antwerps stadscentrum

In Antwerpen zijn twee mannen opgepakt na een achtervolging door het centrum van de stad. De politie had de achtervolging ingezet omdat de auto geseind stond als gestolen. Uiteindelijk werd de auto klemgereden. Eén van de mannen sprong enkele meters van de brug van de Noorderlaan maar kon even later worden gevat.  

Een slimme ANPR-camera had een auto opgemerkt die geseind stond als gestolen. De politie vroeg om te stoppen maar de bestuurder gaf daar geen gehoor aan en vluchtte weg. Er begon een wilde achtervolging door de binnenstad, van de Groenplaats naar de Grote Markt en dan richting Leien. Ter hoogte van het nieuwe ziekenhuis had een politievoertuig zich opgesteld om de weg te blokkeren. De vluchtende auto raakte de politiewagen achteraan en belandde over de berm tegen de richting. Daar werd het 100 meter verder klemgereden door een andere patrouille. 

De passagier kon meteen worden opgepakt, de bestuurder vluchtte te voet weg. Hij sprong enkele meters naar beneden van de brug van de Noorderlaan, maar kon even later worden gevat. De auto is gisterenavond gestolen in het gebied van politiezone Minos. De brug was een tijdje afgesloten, maar de weg is ondertussen weer vrijgemaakt.

Meest gelezen