Sterrenchef Viki Geunes maakt met 100 collega's duidelijk in filmpje: "Horeca kan echt wel opnieuw open op 1 mei"

Driesterrenchef Viki Geunes van restaurant Zilte in Antwerpen maakte samen met 100 andere horecaondernemers een filmpje waarin ze getuigen over hoe belangrijk het is om de horeca zo snel mogelijk opnieuw te openen. "Het is tijd dat we perspectief krijgen". Eén van de initiatiefnemers van de actie is Kasper Stuart van onder meer Black Smoke en Brasserie Appelmans.

De samenhorigheid in horecaland is sterker dan ooit. Kasper Stuart vond dat ze lang genoeg hadden gezwegen en riep 100 andere horecaondernemers op om actie te ondernemen. Dat deden ze door een video te maken vol getuigenissen die vanavond zal verschijnen op sociale media.

Viki Geunes vertelde vanmorgen in "Start Je Dag" dat hij wil helpen om de cijfers te doen dalen door alles zo veilig mogelijk te laten verlopen. “We hebben 240 vierkante meter ter beschikking waar 35 tot 40 mensen geplaatst worden. Ik denk dat men daar nog altijd veiliger zit dan op een trein, tram, bus of in de winkels". 

Beluister hier het volledige gesprek:

Meest gelezen