Zwembad Ieper geëvacueerd door problemen met chloorinstallatie

Deze voormiddag werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor een probleem met de chloorinstallatie in het stedelijk zwembad van Ieper. De badgasten moesten het zwembad verlaten. Een aantal zwemmers was licht bevangen. Een van hen moest naar het ziekenhuis voor verdere controle. 

Rond 9.52 uur kreeg de brandweer Westhoek een oproep voor een probleem met de chloorinstallatie in het stedelijk zwembad in de Leopold III laan in Ieper. Bij aankomst van de brandweer waren de badgasten al geëvacueerd. Er raakte niemand ernstig gewond. 

Een ambulance kwam ter plaatse voor een drietal mensen, die licht bevangen waren.  Een van hen werd afgevoerd naar het ziekenhuis voor verdere controle. Ook de adviseur gevaarlijke stoffen kwam ter plaatse om de nodige metingen op te volgen en controles uit te voeren. 

Het zwembad blijft voor de rest van de dag gesloten. En het is nog niet duidelijk wanneer het zwembad terug open kan. Om het probleem op te lossen hebben ze een wisselstuk nodig, maar dat stuk is niet zo makkelijk te krijgen. 

Meest gelezen