Actiegroep stelt Vlaamse Waterweg in gebreke: "Asbeststort moet afgedekt worden"

De actiegroep "Red onze Kleiputten" heeft de Vlaamse Waterweg in gebreke gesteld. Die zou haar asbeststort moeten afdekken, maar dat doet ze volgens de actiegroep niet. "Het asbeststort houdt een groot risico in voor de omgeving en bewoners en moet dus dringend afgedekt en gesaneerd worden", zegt Frank Van Houtte van de actiegroep.

De Vlaamse Waterweg is in gebreke gesteld door de actiegroep "Red onze Kleiputten". Een klein deel van het natuurgebied is een asbeststort en wordt beheerd door de Vlaamse Waterweg. "Dat is erg schadelijk en we willen dan ook dat het stort afgedekt en gesaneerd wordt", zegt Van Houtte. Door de Vlaamse Waterweg in gebreke te stellen, kunnen de actievoerders ook juridische stappen ondernemen.

Er zijn ook plannen om de rest van het gebied vol te storten met grond van de oosterweelwerken. De actiegroep wil dat niet, want dan zou er grond ontbost worden en zou de waardevolle natuur in het gebied vernietigd worden. 

Meest gelezen