Bierbeek viert vierde 100-plusser in de gemeente

Emiel Pardon wordt vandaag een eeuw oud en hij is niet alleen in Bierbeek.  De gemeente telt nu vier eeuwlingen en daar komen er dit jaar nog eens drie bij. Opmerkelijk: slechts één van hen woont in een woonzorgcentrum. Emiel viert zijn verjaardag dus thuis, waar hij woont met zijn dochter. De buurt versierde zijn woning en ook burgemeester Johan Vanhulst (CD&V) was aanwezig voor felicitaties.

Na vorige maand nog de oudste inwoner van de provincie te mogen vieren, was het vandaag opnieuw feest in Bierbeek. De buurt organiseerde een klein feestje met live muziek voor Emiel Pardon, uiteraard binnen de coronamaatregelen. Met de honderdste verjaardag van Emiel heeft de gemeente al vier eeuwelingen. "En dit jaar komen er nog eens drie bij" zegt burgemeester Johan Vanhulst. "Van die zeven 100-plussers woont er maar eentje in een woonzorgcentrum. Dat is toch wel iets bijzonder."

Is Bierbeek dan dé plek om te worden als je 100 jaar wil worden? "Of er iets in de lucht zit, dat weet ik niet. " zegt de burgemeester. "We zijn een warme gemeente die goed zorgen voor elkaar. Ik denk dat dat ons geheim is." Ook Emiel heeft geen sleutel om oud te worden. "Ik heb er niets speciaals voor gedaan. Vooral blijven ademen!" raadt hij aan.

Meest gelezen