Pretparken kunnen op 8 mei opnieuw openen, directeur Bobbejaanland: "Het zal niet makkelijk zijn om toe te werken naar die datum"

In Bobbejaanland vrezen ze dat het niet makkelijk zal zijn om helemaal klaar te zijn voor 8 mei. Dan mogen pretparken weer open, op voorwaarde dat het aantal coronapatiënten op intensieve zorg voldoende daalt. Eerder was gezegd dat ze op 1 april weer konden opengaan, maar dat werd uitgesteld. "De kosten lopen natuurlijk op. Het zijn zeer zware tijden", zegt Yves Peeters, de directeur van Bobbejaanland in Lichtaart.

Als de cijfers het toelaten, openen de pretparken op 8 mei opnieuw hun deuren. Ook in Bobbejaanland in Lichtaart zullen ze er alles aan doen om open te gaan die dag. "Maar het zal puzzelen worden, zeker en vast", zegt directeur Yves Peeters. "Door de vorige beloftes over het heropenen van de pretparken waren wij de vorige keer goed voorbereid. Anderzijds heeft het allemaal ook een stevig kostenplaatje. Het zal dus weer een huzarenstukje zijn om naar die datum toe te werken."

Voor Bobbejaanland gaat het toch wel om tientallen miljoenen euro's verlies

Yves Peeters, directeur Bobbejaanland

Volgens Peeters is het financieel gezien heel belangrijk voor Bobbejaanland om snel te heropenen: "De steunmaatregelen zijn absoluut niet voldoende. Dat waren ze vorig jaar al niet en ze zijn niet verbeterd. Hier in Bobbejaanland spreken we toch wel over tientallen miljoenen euro's verlies. Dus ik ben benieuwd en hoop dat de officiële instanties met iets moois over de brug komen."

Peeters hoopt dat ze deze keer ook effectief mogen openen op de beloofde datum: "Wij leven elke keer toe naar een bepaalde datum. Dat creëert een positieve vibe bij iedereen. Jammer genoeg drukken ze die hoop telkens de kop in. Dat maakt het zeer zwaar voor onze medewerkers."

Meest gelezen