Cultuurcentrum Herent: "We boeken pas artiesten als we zeker zijn dat de voorstellingen door kunnen gaan"

Vanaf 8 mei zouden evenementen en voorstellingen opnieuw kunnen, zolang dat buiten gebeurt en met maximum 50 mensen. En op voorwaarde dat er minder mensen op intensieve zorgen liggen. In CC De Wildeman in Herent beginnen ze nu al voorstellingen te plannen waar we binnenkort naar kunnen gaan kijken. "Ons plan lag al in april klaar en kunnen we nu eindelijk gebruiken."

"We kunnen kort op de bal spelen", vertelt Pieter Taccoen van CC De Wildeman in Herent. "We hadden in april al een plan klaar liggen, maar dat hebben niet kunnen gebruiken tot nu. We hebben verschillende scenario's uitgewerkt, met een vroege voorstelling en een late voorstelling. Dan kunnen er in totaal 100 mensen per dag naar een voorstelling komen kijken. Op één week tijd hebben dan 700 mensen aan cultuur kunnen doen."

Concrete data of een concreet programma heeft CC De Wildeman nog niet. "Sowieso zullen er voorstellingen in mei komen", vertelt Taccoen. "Artiesten heb ik nog niet vastgelegd, maar ik heb wel een lijstje klaar. Maar voor ik hen boek, wil ik eerst meer zekerheid krijgen over de datum. Ik heb al zes keer dezelfde voorstelling moeten verplaatsen en dan leer je je lesje wel. Ik communiceer dus pas data als ik zeker ben."

De cultuurhonger is groot, ik verwacht geen problemen om 2 voorstellingen per dag uit te verkopen.

Ook over de locatie van de voorstellingen is er nog geen zekerheid. "Binnen uiteraard niet, maar wel buiten op een mooie plek in Herent, in een bos of op een plein. Mensen mogen altijd suggesties doen", aldus Taccoen. 

Taccoen verwacht dat tickets de deur uit zullen vliegen. "De cultuurhonger is groot, naar communicatie en promotie verwacht ik geen problemen. Mensen willen heel graag nog eens buitenkomen als dat veilig kan, dus ik verwacht dat we zeker twee voorstellingen per dag kunnen uitverkopen."

Meest gelezen