DNA-onderzoek bij 100-tal mannen in een poging om moord op zorgjuf Mieke Verlinden (59) op te lossen

Vijf maanden nadat de 59-jarige Mieke Verlinden vermoord werd in haar woning in Noorderwijk, heeft de politie DNA afgenomen bij een 100-tal mannen in een poging om de moord op te helderen. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en wordt bevestigd aan onze redactie. De vrouw werd vermoord met 101 messteken, maar van de dader is tot op de dag geen spoor. 

Op 10 november werd de 59-jarige zorgjuf Mieke Verlinden door haar man dood teruggevonden in hun woning in Noorderwijk. Ze was op een bijzonder gewelddadige manier vermoord, met 101 messteken. Maar wie de dader is en wat hem bezielde, blijft tot op de dag van vandaag een raadsel. 

De speurders vermoeden dat de vrouw tussen 9 uur en 10.34 uur vermoord werd. Om 9 uur had ze de post nog uit de brievenbus gehaald en om 10.34 uur kreeg ze een WhatsAppbericht, maar daar heeft ze nooit meer op geantwoord. Vermoedelijk heeft de dader aangebeld. "Het slachtoffer is vermoord in de keuken. Een portefeuille met geld bleef onaangeroerd liggen op de eetkamertafel", schrijft de politie in haar opsporingsbericht, dat iets meer dan een maand na de moord verspreid werd. 

Wat de speurders nog weten? Dat de dader een orthopedische schoen droeg én dat het een man was. De politie heeft immers een DNA-profiel aangetroffen. 

De politie heeft bij een 100-tal mannen "die in aanmerking zouden kunnen komen als verdachte" nu een DNA-staal afgenomen, in de hoop dat het toch nog tot een doorbraak komt in dit dossier. "De DNA-stalen zullen nu vergeleken worden met het DNA dat in de woning aangetroffen werd", zegt het Antwerpse parket.

Meest gelezen