Legendarische “bonnenman” overleden in Forensisch Psychiatrisch Centrum in Gent

In het Forensisch Psychiatrisch Centrum in Gent is de legendarische “bonnenman” overleden. Hij was 73 jaar. Het parket Oost-Vlaanderen bevestigt zijn overlijden. Norbert Verswijver, zoals hij echt heette, verzamelde grote hoeveelheden kortingsbonnen om dan gratis spullen te kunnen “kopen”. Die schonk hij daarna aan het goede doel. 

Norbert Verswijver, de zogenoemde “bonnenman”, droeg meestal een Robin Hoodkostuum, en noemde zichzelf ook de “Robin Hood van de food en de non-food”. Hij zocht fouten in het systeem van kortingsbonnen en probeerde zo gratis spullen te “kopen”. Zijn acties raakten zodanig bekend, dat hij zelfs een eigen Wikipedia-pagina heeft. Daarop staan zijn meest opmerkelijke stunts te lezen. Zo verkreeg hij in 2007, met kortingsbonnen en 5 cent, diepvriesproducten ter waarde van 6.000 euro. En ook nog eens voor bijna 50.000 euro aan elektronica met bonnen en 60 cent.

Zelfverklaarde Robin Hood ondernam ook mislukte acties

In 2014 probeerde hij voor 1 miljoen euro aan tuinmeubelen gratis mee naar huis te krijgen in het Wijnegem Shopping Center, maar dat lukte niet. Hij had meer dan 200 kortingsbonnen verzameld van 10 procent op tuinmeubelen. Op die bonnen stond dat je 10 procent korting krijgt bij aankoop van 50 euro, maar er stond niet op dat je de bonnen niet mocht combineren. Volgens "bonnenman" moest de winkel hem daardoor de tuinmeubelen gratis meegeven. Hij wilde de tuinmeubelen daarna doorverkopen, en de opbrengst aan een goed doel schenken.

Bekijk hieronder een reportage van "Het journaal" uit 2007, waarin we voor het eerst konden kennismaken met Norbert Verswijver.

Videospeler inladen...

Meest gelezen