Radio 2

Leidingwater in deelgemeente Aarschot blijft bruin kleuren

Inwoners van Rillaar, deelgemeente van Aarschot, blijven klagen over bruin kraantjeswater. Dat is al jaren een probleem, maar het wordt nu erger en erger. Probleem zijn waterleidingen die moeten vervangen worden, maar dat gaat niet meteen gebeuren zegt de Watergroep. 

De Watergroep is verantwoordelijk voor het water en de waterleidingen. En dus ook voor het bruine water dat nog steeds uit de kranen komt bij de inwoners van Rillaar.  Woordvoerder Karlien Premereur: "De oorzaak van de klachten van gekleurd water zijn er gekomen toen we recent een lek hebben gevonden vanuit het waterproductiecentrum van Aarschot naar Rillaar. Door die herstelling zijn er waarschijnlijk wat ijzerdeeltjes in het water terecht gekomen. Dat kan de klachten over bruin water verklaren."

Geen concrete timing

De Watergroep spoelt telkens wel de leidingen, maar dat neemt de oorzaak van het probleem niet weg. Die ligt bij de leidingen die verouderd zijn en vervangen moeten worden. Helaas is dat niet voor meteen, zegt woordvoerder Premereur: "We starten op korte termijn een dossier op om de gietijzeren toevoerleidingen van het waterproductiecentrum van Aarschot naar Rillaar te vervangen." 

Een concrete timing daarvoor geven is echter moeilijk.  We doen dit in overleg met de stad Aarschot om dat zoveel mogelijk te combineren met andere nutswerken. Zodat de straat ook maar één keer moet opengebroken worden", aldus Premereur.

In afwachting vraagt de Watergroep aan de inwoners om alle problemen te blijven melden. Dan kunnen ze snel spoelen. 

Meest gelezen