Beeld van uitgebreid terras vorige zomer

Horeca-uitbaters vragen opnieuw om terrassen te vergroten in Herenthout: "Niet haalbaar om zo te openen"

In Herenthout hopen de horeca-uitbaters in het centrum dat de gemeente toch grote terrassen wil toelaten, zoals vorig jaar. Toen was het centrum een woonerf en konden er terrassen geplaatst worden. Maar nu is het centrum een zone 30 geworden en kan dat in principe niet meer. "Ik heb het plan van vorig jaar gekopiëerd en opnieuw ingestuurd, in de hoop dat de gemeenteraad het goedkeurt", zegt Steven Verbruggen van eetcafé Barbaar.

Horeca-uitbaters in het centrum van Herenthout hopen dat het gemeentebestuur opnieuw grote terrassen gaat toelaten. Vanaf 8 mei mogen horecazaken hun terrassen openen. Vorig jaar was het centrum een woonerf, waardoor cafés en restaurants grote terrassen op de pleinen konden zetten.  Maar ondertussen is het centrum een zone 30. "Zo is het voor mij niet haalbaar om te openen", zegt Steven Verbruggen van eetcafé Barbaar.

Het schepencollege van Herenthout bekijkt maandag de voorstellen. De gemeente wil alvast tijdens de zomervakantie vier weekends uitroepen tot 'terrasweekends'. Daarbij sluiten ze het centrum 's avonds af voor alle verkeer en zullen grotere terrassen wel toegestaan zijn. De horeca reageert daar voorzichtig positief op.

Meest gelezen