Radio 2

Plopsaland De Panne over nieuwe, mogelijke openingsdatum: “Zeer voorzichtig, vorige keer raakten we bom geld kwijt”

De CEO van Plopsaland De Panne, Steve Van den Kerkhof, reageert voorzichtig positief op het nieuws dat pretparken op 8 mei de deuren weer mogen openen. Normaal gezien mochten pretparken al tijdens de paasvakantie weer open, maar dat ging toen door de slechte coronacijfers niet door. "Dat kostte het park veel geld aan opstartkosten", zegt Van den Kerkhof.

Plopsabaas Steve Van den Kerkhof ziet de nieuwe openingsdatum van 8 mei helemaal zitten, maar heeft nog een kater na de vorige keer. “Ik heb toen geleerd dat ik met 2 woorden moet spreken. We zijn dus zeer voorzichtig na wat we begin april hebben meegemaakt. Dat mag niet nog eens gebeuren. Wij maakten toen bijna 300.000 euro aan kosten. Daar is meer dan de helft van verloren. Het zal ons nu zeker weer zo'n 200.000 euro kosten”, zegt Van den Kerkhof.

(Beluister hieronder het radiogesprek en lees daarna voort)

Vele kleine kosten

Van den Kerkhof vindt dat ze zeker genoeg tijd hebben om de heropstart voor te bereiden. “Op 10 dagen tijd kunnen wij al klaar zijn, want we konden eigenlijk al op 1 april starten. De signalisatieborden en verdelers met handgel hangen er nog. Maar ook de belijning moet er weer tiptop uitzien. Want na een tijdje vervaagt dat door de regen, dat moet dus opnieuw gebeuren. Die verf is echt duur. ”

Grote kosten heeft het park niet, maar de vele kleine aanpassingen zorgen ervoor dat de som hoog oploopt. “De attracties moesten weer een onderhoudsbeurt krijgen en we hebben uiteraard ook veel verloren personeelskosten”, zegt Van den Kerkhof.

Oneerlijke voorsprong

Wat nog altijd wrevel opwekt bij Van den Kerkhof zijn de dierenparken, die al open zijn sinds februari. “Zij krijgen een hele mooie voorsprong. In Nederland is het helemaal anders, daar mag geen enkel park open. Hopelijk krijgen wij dan extra subsidies voor de gemiste inkomsten van april en begin mei, zodat de pil iets minder bitter wordt”, besluit Van den Kerkhof.

Meest gelezen