Politie moet vele wandelaars uit tulpenvelden houden in Sint-Gillis-Waas

In Sint-Gillis-Waas wordt de politie ingezet om de vele wandelaars uit de tulpenvelden te houden. Op één dag tijd komen er soms 100 mensen naar de tulpen kijken, maar vaak worden de bloemen beschadigd.

Meerdonk bij Sint-Gillis-Waas ligt vlakbij de Nederlandse grens. En veel wandelaars komen er naar de tulpenvelden kijken. Ze lopen dan vaak in de velden om foto’s te nemen, en zo worden de bloemen vertrappeld. Soms trekken wandelaars ook bloemen uit of maken ze de plastic beschermfolie open om de bloemen te kunnen zien.

(lees verder onder de foto)

Tulpenkwekers in de regio hebben ondertussen hekken geplaatst om wandelaars uit de velden te houden.  Maar ook die helpen niet. Daarom gaat de politie er nu regelmatig een kijkje nemen.  Maar burgemeester Maaike De Rudder van Sint-Gillis-Waas vindt het erg dat agenten daarvoor ingezet moeten worden. "Het is natuurlijk jammer dat de tulpenkwekers zo veel schade hebben, maar het is toch spijtig dat we onze politiediensten moeten inzetten om de tulpenvelden te controleren. Onze agenten hebben in deze coronatijden al voldoende andere taken.  Dus ik hoop dat we toch een beetje kunnen rekenen op de verantwoordelijkheid van de wandelaars."

Meest gelezen