Facebookpagina Reiswinkeltje

Reisbureau in Rumbeke is blij met schrappen reisverbod: "Er is een kleine opening gemaakt, ook al kleurt zowat heel Europa nog rood"

Bij het Reiswinkeltje in Rumbeke bij Roeselare zijn ze hoopvol nu er weer gereisd mag worden in Europa. "Ook al kleurt zowat heel Europa nog rood, we hopen op meer lastminuteboekingen", zegt Shana Devriese van het reisbureau.

Het personeel van het Reiswinkeltje volgde de persconferentie van het overlegcomité gisterenavond rechtstreeks. Dat besliste dat het vanaf maandag 19 april niet langer verboden is om in Europa niet-essentiële reizen te maken. Er zijn wel voorwaarden zoals een negatieve coronatest, een terugkeerformulier en een quarantaine. Shana Devriese: "We staan achter die reisvoorwaarden. Ze laten toe om veilig te reizen. Het is heel normaal dat je je moet laten testen om te vliegen. Dan ben je tenslotte zeker dat de persoon naast je in het vliegtuig negatief is."

Rood

Toch blijft de regering het afraden om te reizen. Bovendien is Europa grotendeels rode zone. En voor reizen naar landen die rood gekleurd zijn, gelden de strengste voorwaarden. En toch is Shana Devriese blij: "Er is een kleine opening gemaakt. Er zijn ook enkele oranje zones, zoals in Portugal, Sardinië, Ibiza en Mallorca. We mikken op meer lastminuteboekingen. En door die grotere vraag, zullen we hopelijk personeel kunnen terugroepen uit de tijdelijke werkloosheid."

Meest gelezen