Radio 2

Secretaressedag: Kristy is de  rechterhand van gouverneur Vlaams-Brabant

Op de derde donderdag van april is het secretaressedag en worden alle vrouwen, maar ook mannen in de bloemetjes gezet voor hun onmisbare werk. Kristy Bamps uit Overhespen bij Linter is de persoonlijke assistent van gouverneur van Vlaams-Brabant Jan Spooren (N-VA). Onze reporter Jeroen Tuytten ging haar verrassen op deze speciale dag. 

Het blijft een vreemde setting. Secretaressedag vieren in je woonkamer. Maar het is daar dat Radio 2 Vlaams-Brabant reporter Jeroen Tuytten heeft afgesproken met Kristy Bamps. Zij is de rechterhand van gouverneur Jan Spooren, maar moet nu ook noodgedwongen thuiswerken. "Mijn woonkamer is ingericht als kantoor. Naast mijn eettafel heb ik een kleinere tafel waarvan ik de hoogte kan instellen. Daar kunnen mijn twee schermen staan. Ik heb een ergonomische stoel aangeschaft, en zo kan ik het best telewerken."

Intussen zit Kristy al meer dan een jaar thuis. Sinds de eerste lockdown in maart. En dat was in het begin toch erg aanpassen, ook fysiek. "Ik moest echt zoeken naar een goeie houding achter mijn bureau. In het begin had ik veel last van mijn schouders en mijn rug. En dat hoor ik ook van collega's. Dat is gelukkig opgelost. Ik ga regelmatig bij de osteopaat en die helpt me daar ook bij."   

Ik moet al diep in mijn geheugen graven om te weten wanneer ik de gouverneur nog in het echt heb gezien, alles gaat online

Sowieso krijgt Kristy op deze secretaressedag alleen maar online wensen, want elkaar zien is ook vandaag uitgesloten. "We zien elkaar wel digitaal, maar het is toch anders dan dat je iemand lijfelijk kan spreken. De gouverneur heb ik bijvoorbeeld al een hele tijd niet meer gezien. Wel via online vergaderingen, maar niet in het echt. Ik zou al beginnen moeten graven in mijn geheugen om te weten wanneer ik hem de laatste keer gezien heb. Dat was denk ik vorige maand."

Meest gelezen