©2018 - Neil Van Craeynest

Studenten UHasselt mondjesmaat terug naar school: "20 procent fysieke les"

Gisteren is tijdens het Overlegcomité het licht op groen gezet om in universiteiten en hogescholen weer tot 20 procent fysiek les te geven. In de praktijk betekent het dat studenten weer één volledige of twee halve dagen per week naar de campus mogen komen. Ook aan de Universiteit van Hasselt starten de fysieke lessen weer met de nodige voorzichtigheid.

Aan de Universiteit van Hasselt stappen ze mee in de versoepelingen, maar ze blijven toch zeer voorzichtig, precies omdat de besmettingscijfers nog zo hoog liggen: "Practica en labo-oefeningen konden al doorgaan, en we gaan daar nu geleidelijk booster-sessies aan toevoegen", zegt rector Bernard Vanheusden. "Dat is op vraag van een docent die voor een bepaald deel van zijn cursus nood heeft aan een bijeenkomst. We kijken dan welke aanvragen er binnenkomen om zo onder de 20 procent te blijven."

Opvang en begeleiding

Er wordt ook op gelet dat er voldoende opvang en begeleiding is van de studenten: "We hebben geregeld dat de bibliotheek openblijft, zodat daar studenten kunnen komen om te studeren", gaat Vanheusden verder. "En we hameren er bij onze docenten op om contact te houden met de studenten, ook buiten de context van de les, ook al is dat online. Dat kan aansluitend of voorafgaand aan een les. Een keer een kwartier of een half uurtje een vrije babbel met de studenten om aan te voelen hoe het met hen gaat." Indien nodig kunnen studenten ook altijd een beroep doen op de studentenpsycholoog.

Meest gelezen