Radio 2

Ternats bedrijf gaat Vlaanderen opnieuw af met drive-in: "Groot succes vorige zomer"

Studio Haifax uit Ternat trekt voor de tweede zomer op rij rond met een drive-in door Vlaanderen. Vanuit je auto kan je dan een film bekijken, wat erg populair is in Amerika. Studio Haifax organiseert normaal evenementen, maar door de onzekere zomer, trekken ze er weer coronaproof op uit met hun reuzescherm. 

Normaal gezien houdt Studio Haifax zich bezig met theater,  musicals, festivals en bedrijfsevenementen. Maar omdat ze daar deze zomer maar weinig van verwachten, trekken ze opnieuw rond met een groot scherm van  van 8 meter op 5 om films op af te spelen. "Vorig jaar dachten we dat het maar voor één zomer was", vertelt Pieter Begard van het Ternats bedrijf aan Radio 2 Vlaams-Brabant. "Niemand had gedacht dat we dat opnieuw zouden doen door de coronacrisis. Maar uiteindelijk doen we het wel graag. We hebben een groot mobiel scherm van 40 vierkante meter. Dat is geschikt tot 200 wagens." 

Buiten een paar platte batterijen van auto's verliep alles erg goed, dus we doen het deze zomer nog eens over

Normaal wordt dat grote scherm ingezet voor sportwedstrijden op grote evementen. Maar kan nu dus dienen als drive-in, een cinema voor auto's. Steden, gemeenten of bedrijven die graag een filmavond organiseren hoeven zich van niets aan te trekken. "Geïnteresseerden laten weten welke film ze willen zien en wij gaan op zoek naar de  verdeler. Daarnaast kunnen we ook personeel aanleveren om alles ter plaatse in goede banen te leiden, maar ook om eten en drinken tot aan de auto's te brengen", legt Begard uit. "Vorig jaar hebben we daarvoor vaak samengewerkt met lokale horecazaken. Het zorgt ervoor dat bezoekers in hun auto kunnen blijven zitten, tenzij ze naar het toilet moeten. Steden en gemeenten moeten alleen een locatie voorzien en reclame maken.”

Studio Haifax is op alles voorzien, ook op platte autobatterijen. "Dat is vorig jaar wel eens gebeurd, maar we hebben altijd startkabels bij ons, dus dat was altijd snel verholpen”, lacht Begard. Een groot succes dus, en daarom beslist Haifax om dat nog eens over te doen.  "We merken dat er al heel veel interesse is. Onder andere van organisatoren van vorig jaar, maar ook nieuwe. We hopen dus weer heel Vlaanderen te zien deze zomer."

Meest gelezen