Videospeler inladen...

Golf van solidariteit voor aangevallen Kevin: stad Lommel zet kaartjesactie op poten

Het voorval van de 29-jarige Kevin uit Lommel, de jongen met een verstandelijke beperking die dinsdagmiddag aangevallen werd door een groepje jongeren, lokt heel wat kritiek maar ook een kleine storm aan hartverwarmende reacties uit. De stad Lommel zet daarom een grote kaartjesactie op touw om de jongeman een hart onder de riem te steken. 

Het verhaal van Kevin gaat al sinds gisteren als een sneltrein door Lommel, en ver daarbuiten. De jongeman was dinsdag in het Barrierspark zwerfvuil aan het inzamelen voor Mooimakers, toen hij plots werd aangevallen door een groepje jongeren. Kevin moest met verwondingen aan zijn gezicht naar het ziekenhuis. 

BEKIJK - “Ik heb hier niet om gevraagd”: VRT NWS ging langs in Lommel en sprak met Kevin, zijn moeder en de burgemeester (lees voort onder de video):

Videospeler inladen...

Dinsdagmiddag al werd het groepje van een zevental jongeren meegenomen naar het politiekantoor voor verhoor. Eén minderjarige jongen werd gisteren nog een tweede keer verhoord en is voor de jeugdrechter verschenen. Omdat de jongen minderjarig is, kan het parket niet zeggen welke maatregel de jeugdrechter juist genomen heeft. 

Ik ben gisteren bij hem langsgeweest. Hij is nog zeer onder de indruk van alles
Bob Nijs, burgemeester Lommel

Intussen reageren heel wat mensen geschokt op het voorval. Gisteren liet Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir (N-VA) haar verontwaardiging al blijken, en ook de organisatie Mooimakers betuigde al haar steun aan Kevin. Ook het stadsbestuur van Lommel is aangedaan door de gebeurtenis. "Gelukkig is zoiets als dit een grote uitzondering", zucht burgemeester Bob Nijs (CD&V). "Iedereen in Lommel heeft het erover. Ik ben gisteren bij hem langsgeweest. Hij is nog zeer onder de indruk van alles."

Bekijk ook de berichtgeving over de golf van solidariteit in "Het Journaal": (lees eronder verder)

Videospeler inladen...

De redacties van Radio 2 Limburg en VRT NWS kregen daarnaast al verschillende vragen van lezers en luisteraars, die Kevin een attentie of kaartje willen sturen en willen weten via welk adres dat kan. Ook bij de stad Lommel kwam die vraag meermaals binnen. Het bestuur heeft daarom besloten om zelf een kaartjesactie op poten te zetten. 

"Iedereen die Kevin wil steunen kan terecht bij de balie van het Huis van De Stad, om daar een kaartje achter te laten. Dat kan ook in de brievenbus. Wie niet in Lommel woont, en hetzelfde wil doen, kan een kaartje versturen naar Hertog Jan Plein 1, 3920 Lommel. Wij zorgen ervoor dat de kaartjes goed terechtkomen bij Kevin", besluit de burgemeester. 

Nijs had nog een kleine verrassing voor Kevin. "Binnenkort, ergens in juni, openen we in Lommel een nieuw buurtpark. Ik heb Kevin gevraagd of hij dat officieel wil komen openen, en of hij zijn werk als Mooimaker ook wil uitbreiden naar dat park."

Meest gelezen