Copyright © 2017, ตฤณภพ ปรุงศักดิ์, licensed via EyeEm Mobile GmbH

Zulte laat inwoners mee investeren in zonnepanelen op gemeentelijke gebouwen

Inwoners van Zulte kunnen binnenkort investeren in zonnepanelen op de daken van gemeentelijke gebouwen. Op 3 daken zullen de zonnepanelen volledig eigendom zijn van de inwoners. 

Zulte wil de CO2-uitstoot in de gemeente verminderen. Daarom komen er zonnepanelen op de daken van de gemeentelijke gebouwen. Voor het project werkt Zulte samen met de burgercoöperatie Stroomvloed. In totaal komen er bijna 400 zonnepanelen op de daken van de sporthal, het ontmoetingscentrum en de loods van de technische dienst aan het containerpark. 

Investering van 250 euro

“Inwoners kunnen maximaal 20 aandelen kopen”, zegt Anneleen Desmedt van Stroomvloed. “Zo houden we het eerlijk voor iedereen. Dat is een investering van 250 euro. Op de sporthal in Zulte liggen er 272 zonnepanelen, op het ontmoetingscentrum 51 en op de loods 45. We willen zoveel mogelijk geld bij elkaar krijgen van de inwoners. En zij krijgen dan de winst van die aandelen terug.“

58 ton CO2 minder

De zonnepanelen zullen elk jaar 125.200 kWh opbrengen. Dat komt overeen met het verbruik van ongeveer 36 gezinnen. Hierdoor kan Zulte de CO2-uitstoot met bijna 58 ton per jaar verminderen.

Meest gelezen