Radio 2

Zwembad Ieper blijft gesloten tot 10 mei door problemen met de chloorinstallatie: "Een probleem voor onze competitiezwemmers"

Het zwembad van Ieper blijft dicht tot 10 mei. Gisteren werden enkele badgasten uit het zwembad geëvacueerd na problemen met de chloorinstallatie. De schade blijkt groter dan eerst gedacht. Voor de Ieperse zwemclubs wordt het nu improviseren. 

Woensdagvoormiddag zijn ongeveer 40 zwemmers geëvacueerd uit het bad van Ieper omdat er problemen waren met de chloorinstallatie. Een ambulance kwam ter plaatse voor een 3 mensen die licht bevangen waren. Op het eerste gezicht leek alleen de sturing kapot te zijn, maar de problemen blijken nu groter dan verwacht.

Tijdelijk repareren

Er werd even aan gedacht om de chloorinstallatie volledig te vervangen, maar dat zou te duur worden, zeker als je weet dat Ieper plannen heeft om binnen enkele jaren een nieuw bad te openen op een andere plaats. Daarom is er gekozen voor een tijdelijke reparatie, zegt schepen van Sport Patrick Benoot (Open Ieper): "Het moet ons toelaten om nog 3 tot 4 jaar, of langer, veilig door te werken tot het nieuwe zwembad opent." Maar ook die 'lichtere' reparatie zal dus tijd vragen, tot 10 mei. 

De 2 Ieperse zwemclubs hebben samen zowat 400 leden. Club i-swim heeft voorlopig alle zwemtrainingen moeten stilleggen, zegt secretaris Johan De Geeter. "Wij hebben nu ongeveer 150 zwemmers. Veel daarvan zijn competitiezwemmers die zich volop aan het voorbereiden zijn op de zomerkampioenschappen. Wij moeten nu zo snel mogelijk bekijken of we kunnen zwemmen in de 5 omringende zwembaden in de streek. Dat moet natuurlijk binnen de geldende coronamaatregelen zijn rekening houdend met de maximale capaciteit per baan.

Meest gelezen