Videospeler inladen...

8 doden bij schietpartij in Amerikaanse stad Indianapolis, "hij had een automatisch geweer en schoot erop los"

In Indianapolis, in het noorden van de Verenigde Staten, zijn minstens 8 doden gevallen bij een schietpartij. Er zijn ook verschillende gewonden. De schietpartij vond plaats in een magazijn van FedEx, een koerierbedrijf. Volgens de politie heeft de schutter daarna zichzelf doodgeschoten. Over het motief van de dader is nog niets bekend. Het koerierbedrijf FedEx meldt dat de dader een voormalige werknemer van de site in Indianapolis is.

Getuigen hoorden verschillende schoten, een andere getuige zag een man met een vuurwapen in het magazijn. Een ooggetuige uit het magazijn zei: "Ik zag de man met een automatisch geweer. Hij schoot erop los. Toen ben ik zelf weggedoken". 

Toen de politie aankwam, was de actie nog volop aan de gang. 

"We hebben 8 mensen aangetroffen die doodgeschoten waren", zegt de politie. En er zijn ook verschillende gewonden. Volgens de politie heeft de schutter daarna zichzelf doodgeschoten en is de situatie nu onder controle. 

Het koerierbedrijf FedEx heeft bekendgemaakt dat de dader een voormalige werknemer van de site in Indianapolis is.

Bekijk de berichtgeving op de Amerikaanse zender WRTV met fragmenten van de verklaringen van de politie:

Videospeler inladen...

Meest gelezen