Marc en Anja zijn erg tevreden over de boekingen in hun B&B
© Radio 2

Drukke paasvakantie voor Limburgse logies: “We zijn blij dat we eindelijk nog eens volk hebben”

Het was een goed gevulde paasvakantie voor de uitbaters van logies in Limburg. Meer dan 80% van de kamers waren bezet, vooral dan in de kleine logies. Ook in B&B Het Maanhof in Borlo (Gingelom) was het erg druk, daar waren alle kamers de hele paasvakantie volzet.

“Het is erg druk op dit moment”, vertelt uitbater Marc Soenstjens met een glimlach. “Mensen willen nu uitchecken en tegelijk ben ik het ontbijt van de kamers aan het halen.” De afgelopen twee weken waren alle kamers volgeboekt in het Maanhof. "Het was een overrompeling ineens”, voegt zijn vrouw Anja Menten eraan toe. “Het was een week voor de paasvakantie dat het begon met telefoontjes en mails, om nog tijdens die twee weken iets te kunnen boeken.”

Toeristen die Limburg bezochten hebben goed gebruik gemaakt van de attracties. Vooraf was al meer dan de helft van de huurfietsen gereserveerd, bij de Vespa’s was dat zelfs 85%. “We hebben een leuke week gehad”, glundert Elisabeth Platteeuw die nog een fiets op haar auto aan het zetten is. “Gefietst, gewandeld, wat cultuur ook in het Gallo-Romeins museum en vandaag gaan we nog naar de stroopfabriek in Borgloon.” Haar dochter Alice lijkt ook nog na te genieten: “We hebben dingen gezien die we thuis niet hebben zoals de bloesems en de fruitbomen. Het was een hele speciale vakantie omdat heel veel dingen dicht waren, maar we hebben ons toch goed geamuseerd”, aldus Alice.

"Breng je die fiets nog even terug?", vraagt Elisabeth aan haar dochter.
© Radio 2

De reservaties voor de komende weekends beginnen ook al goed binnen te komen in B&B Het Maanhof, maar tijdens de week zijn er praktisch nog geen boekingen. “Mensen hebben nog een afwachtende houding in verband met versoepelingen of het weer”, zegt uitbater Marc. “Maar voor juli en augustus wordt nu al geboekt", vult Anja hem aan. Beiden zijn erg tevreden met de drukte in de paasvakantie: “We zijn blij dat we eindelijk nog eens volk hebben. Dit doet toch wel deugd.”

Meest gelezen