Grot van Wiemesmeer in Zutendaal krijgt huisnummer en wifi: "Om erediensten te livestreamen"

De grot van Wiemesmeer in Zutendaal krijgt binnenkort een huisnummer. Opvallend genoeg is dat nodig om wifi te kunnen installeren. De parochianen willen de erediensten, die in de zomermaanden vaak bijgewoond worden door honderden mensen, online kunnen streamen.

Het klinkt misschien gek maar binnenkort kan je in de grot van Wiemesmeer, dat is de Lourdesgrot van Zutendaal, inloggen op de plaatselijke wifi. Als je het wachtwoord hebt tenminste. De plaatselijke kerkfabriek wil de eucharistievieringen namelijk online uitzenden. "In de zomermaanden komen er honderden mensen uit heel Limburg naar de grot om de erediensten te volgen. Dat aantal kan oplopen tot 900", vertelt schepen Matty Coninx (ZVP). "Als de parochie de diensten live kan uitzenden, kan iedereen meevolgen."

Om die wifi te kunnen installeren heeft de grot een huisnummer nodig. "Niet dat er een brievenbus komt en je binnenkort een kaartje kan sturen", verduidelijkt de schepen. "Het huisnummer zal louter dienen om voor een wifiverbinding te zorgen." Welk huisnummer de grot zal krijgen, is intern al beslist. De Lourdesgrot krijgt geen symbolisch nummer, zoals bijvoorbeeld het nummer 7, maar heeft binnenkort een willekeurig getal op haar naam staan. 

Meest gelezen