computerbeeld Willemskaai capstone development group

Megawoonproject aan het kanaal in Maasmechelen: 400 appartementen en een jachthaven

Maasmechelen krijgt er een nieuwe woonwijk bij aan de Zuid-Willemsvaart in Eisden. Er komen in totaal 400 appartementen en er wordt ook een jachthaven aangelegd. De hele bouw zal 10 jaar duren. 

Willemskaai, zo heet het nieuwe woonproject van Capstone Development Group. Architect van dit woonproject is een Maasmechelaar, Jeroen Maesen. De verschillende woonblokken worden in verschillende fases  gebouwd, over in totaal bijna 10 jaar. De eerste fase start eind dit jaar, zegt Maesen. "Wij gaan nu verder met het aanstellen van de aannemer om dan in november te starten met de eerste fase." 

Jachthaven als eyecatcher

In het project zit ook de aanleg van een jachthaven, met een klein en een groot bassin. Daarover zijn er momenteel gesprekken  met twee vzw's die de uitbating van zo'n jachthaven doen. "Op het kleine bassin zou het mogelijk zijn om met kleine bootjes te varen. En op het grote bassin zien we bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om op een drijvend podium een voorstelling te organiseren."  

Kan het dan vergeleken worden met het bassin in Maastricht, waar ondermeer heel wat horeca gevestigd is? Een beetje, zo antwoordt Maesen. "Het is niet de bedoeling om daar megalomane horeca aan te trekken, het kan van sfeer wel vergeleken worden met het bassin in Maastricht, maar dan kleinschaliger. " De jachthaven zou tegen 2026, 2027 klaar zijn. 

Meest gelezen