Na faillissement Léberg Bronnen uit Roosdaal: nog voor duizenden euro’s aan leeggoed

Het faillissement van de water- en frisdrankenproducent Léberg Bronnen uit Roosdaal, zadelt heel wat drankenhandelaars op met leeggoed. En voor dat leeggoed komt er geen uitbetaling zegt de curator. Sommige drankenhandelaars verliezen daardoor duizenden euro’s. 

Eind vorig jaar werd de bekende producent van bronwater Léberg Bronnen uit Roosdaal failliet verklaard. De productie lag al bijna een jaar stil, het personeel werd amper uitbetaald en er werd geen overnemer gevonden. Verschillende leveranciers wachten nog altijd op geld van het bedrijf, maar ook een aantal drankenhandelaars zal geen cent terug zien. Ze zitten namelijk nog met heel wat leeggoed dat ze niet kwijt kunnen.

De problemen begonnen vorig jaar al, zegt drankenhandelaar Hubert De Neys uit Liedekerke: “Dan was er eens geen bruiswater, dan weer geen plat water, dan weer geen frisdrank. Ik heb ontelbare telefoontjes en mailtjes gedaan met de uitbater om perspectief te vragen. Maar het bleef maar aanslepen. De klanten werden ongeduldig en dan kwam het faillissement.”

Ik ben geen bevoorrechte schuldeiser, dus zal geen cent terugzien
Drankenhandelaar Hubert De Neys

Daardoor zit Hubert nu letterlijk met honderden bakken leeggoed: “Op een gegeven moment heb ik aan de klanten moeten zeggen dat ik geen geld meer kon geven voor het leeggoed. Ik heb mijn advocaat dan gebeld en hij nam contact op met de curator. Volgens hem ben ik geen bevoorrechte schuldeiser.  Eerst komen de belastingen, het RIZIV en de werknemers van wie de lonen al een jaar niet meer zijn uitbetaald. Ik zal dus geen cent krijgen voor dat leeggoed.”

Verlies

Hubert heeft zeker vijfhonderd bakken leeggoed met flessen van Léberg Bronnen staan. Dat komt neer op drie- à vierduizend euro die hij kwijt is. Maar wat moet er nu gebeuren met al dat leeggoed? “Tja, dat zal eindigen op het containerpark, want die bakken nemen hier heel wat plaats in. Tot slot wil ik eindigen met iets positief en nog zeggen dat Léberg Bronnen altijd een goede service en goede prijzen heeft geboden, en dat Léberg een onberispelijk water is.”

Meest gelezen