Pixabay

Natuurpunt wil natuurgebieden in Herzele uitbreiden: “We hopen op een verdubbeling van de oppervlakte”

Als alles goed gaat, komen er in Herzele de komende jaren stukken natuurgebied bij. Vereniging Natuurpunt probeert nu om het bestaande Duivenbos uit te breiden. “We zijn daarvoor nu in onderhandeling met lokale particuliere eigenaars en landbouwers”, zegt Frederik Dierickx van Natuurpunt.

Natuurpunt hoopt om de komende jaren het natuurgebied in Herzele verder uit te breiden. De plannen die op tafel liggen, spreken zelfs over een verdubbeling van het bestaande natuurgebied, Frederik Dierickx van Natuurpunt. “We zijn daarvoor nu in onderhandeling met lokale particuliere eigenaars en landbouwers. Er is alleszins een visienota goedgekeurd om het Duivenbos uit te breiden. Daar wordt nu al 16 hectare beheerd door Natuurpunt.”

Doormansvallei en Doormansbos

Ook voor de Doormansvallei en het Doormansbos, in het noorden van de gemeente, zijn er plannen. “Daar heeft de gemeente initiatief genomen om een stuk bos aan te kopen. En wij zijn nu zelf bezig om kleinere stukken bij te kopen, om ook daar aan 10 hectare te komen, zodat we van een natuurgebied te kunnen spreken”, aldus Dierickx.

“De kerntaak van natuurpunt is nog steeds om natuur te verwerven en te  beheren”, zegt Dierickx. De natuurorganisatie benadrukt ook de goede samenwerking met de landbouwers in de regio. Zij helpen bijvoorbeeld mee om de vogelnesten op akkers en landbouwgrond mee te beschermen.

Meest gelezen