Nieuw sport- en cultuurcentrum '.K' in Vilvoorde opent vandaag: "Nood was groot"

In Koningslo, een wijk bij Vilvoorde, is een nieuw recreatiecentrum geopend. In '.K' (uit te spreken als 'Punt Ka') kunnen scholen, sportgroepen en cultuurverenigingen terecht voor hun activiteiten. Het gebouw is helemaal klaar voor gebruik. Dat zegt schepen van jeugd, sport en cultuur Moad El Boudaati (Vooruit). "De nood aan het nieuwe centrum was groot."  

Vanaf vandaag kan de Vilvoordse sport- en cultuurliefhebber een nieuwe trekpleister opschrijven. Het stadsbestuur kon vandaag eindelijk het nieuwe centrum openen. “Het heeft lang geduurd, maar het is eindelijk af", geeft schepen El Boudaati mee. "De verenigingen kunnen direct beginnen en zullen de komende jaren nog veel genot hebben van dit prachtig gebouw." Het centrum kostte de stad 8.6 miljoen euro en is een grote stap om Koningslo verder op te waarderen. 

De blikvangers zijn een grote sporthal en een polyvalente zaal. Er is ook een foyer, een cafetaria en een grote ondergrondse parking.  De naburige school kan ook gebruik maken van het centrum en krijgt drie leslokalen. "Het vorige gemeenschapscentrum in Koningslo was hopeloos verouderd en dringend toe aan vervanging. Het gebouw is helemaal gericht op Vilvoordenaars en hun verenigingen", zegt El Boudaati. De zaal blijft niet lang leegstaan. "Binnenkort kan de basket- en turnclub al beginnen en ook zaalvoetballers hebben hun plekje al gereserveerd."

Meest gelezen