Clubbrugge

Openbaar onderzoek naar nieuw voetbalstadion Club Brugge van start gegaan: "Grondig bekijken wat haalbaar is"

Het openbaar onderzoek naar het nieuwe voetbalstadion van Club Brugge is van start gegaan. Buurtbewoners kunnen vanaf nu de plannen inkijken en een bezwaar indienen als ze ergens niet mee akkoord gaan.

Uit eerder overleg bleek een aantal buurtbewoners nog steeds tegen de opbouw van het nieuwe stadion van Club Brugge. Met het onderzoek hoopt burgemeester Dirk De fauw (CD&V) de belangrijkste pijnpunten bloot te leggen en oplossingen te vinden. “We moeten grondig bekijken wat haalbaar is en nog wat discussiëren over bepaalde dingen, maar we willen met alle partijen in de gemeenteraad samen gaan voor een nieuw stadion voor Club”, laat De fauw weten. 

Na een overleg met de buurt volgden al verschillende eerste aanpassingen. Zo komen er meer fietsenstallingen en worden er inspanningen gedaan om zo weinig mogelijk licht en geluid door te laten, afkomstig van het stadion.

Het nieuwe voetbalstadion wordt gebouwd naast het huidige Jan Breydelstadion en zou een van de mooiste van Europa worden. In het nieuwe stadion is er plaats voor 40.000 toeschouwers en rond het stadion wordt er een park aangelegd. Als de plannen worden goedgekeurd, gaan de werken van start. De opbouw van het stadion wordt geschat op meer dan 2 jaar. 

Meest gelezen