Foto: Radio 2

Opnieuw 2 ongevallen op E313 ter hoogte van Geel-Oost, ondanks extra signalisatie

Op de E313 zijn opnieuw twee ongevallen gebeurd ter hoogte van Geel-Oost in de richting van Antwerpen, telkens in de staart van de file. De voorbije week gebeurden er al verschillende ongevallen op die plaats, waarvan 2 met dodelijke afloop. Recent plaatste het Agentschap Wegen en Verkeer extra signalisatie.

Een eerste ongeval vandaag was een kop-staartaanrijding tussen twee vrachtwagens op de rechterrijstrook. Daarbij vielen geen gewonden. Het tweede ongeval gebeurde verderop op de E313. Nadat een autobestuurder het eerste ongeval was gepasseerd, merkte hij de file verderop niet op. Hij knalde op een vrachtwagen op de rechterrijstrook. De auto scheurde aan de rechterzijde helemaal open. 

De bestuurder raakte nog op eigen kracht uit het voertuig en is met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Hij is niet in levensgevaar. De E313 was even versperd in de richting van Antwerpen. 

"Wees extra alert"

De voorbije week gebeurden er al gelijkaardige ongevallen, waarvan 2 met dodelijke afloop. Er zijn al een tijd werkzaamheden aan de gang op die plek op de E313. Volgens Agentschap Wegen en Verkeer staat er zeker voldoende signalisatie. Vannacht heeft het ook nog extra signalisatie geplaatst, zowel op de bruggen als op de middenberm van de snelweg. De snelheid is er ook vertraagd tot 70 kilometer per uur. Na de ongevallen van vanmiddag roept het Agentschap bestuurders op om extra alert te zijn. 

Meest gelezen