Foto: Radio 2

Nieuwe brug en tunnel maken Mechels winkelpark bereikbaar voor fietsers en voetgangers: "Inschuiven tunnel wordt spannend"

In de lus van de R6 in Mechelen is deze voormiddag een fietsersbrug geplaatst. Vanavond volgt er ook nog een tunnel. De brug en de tunnel moeten het nieuwe winkelpark Malinas bereikbaar maken voor fietsers en voetgangers. "Het plaatsen van de tunnel wordt heel spannend", zegt projectmanager Tom Peeters.

De aansluiting van de N16 naar de R6 in Mechelen is nog tot en met maandagochtend afgesloten voor het verkeer. Projectontwikkelaar Mitiska Reim vervolledigt er de fietsaansluiting voor het nieuwe winkelpark Malinas. Er komt zowel een fietsbrug als een fietsers- en voetgangerstunnel. 

 "We zetten erg in op fietsbereikbaarheid", zegt Tom Peeters, projectverantwoordelijke infrastructuur. "Daarom plaatsen we een fietsbrug die aansluit op het fietspad langs de Dijle en de Vrouwvliet. De brug bestaat uit drie delen van zo'n 5 meter breed en gemiddeld 20 meter lang."

De plaatsing van de tunnel is spannend, want er zijn nog wat onzekerheden

Tom Peeters, projectmanager

Vanavond wordt er ook nog een fietsers- en voetgangerstunnel onder de R6 geschoven. De constructie ligt momenteel klaar naast de weg. Om middernacht moet de tunnel op haar nieuwe plek liggen. "We vinden de plaatsting van de tunnel heel spannend, omdat er nog wat onzekerheden zijn", zegt Peeters.

Alle winkelruimtes verhuurd

De fietsbrug en de tunnel moeten het nieuwe winkelpark Malinas bereikbaar maken. Eind oktober opent het nieuwe winkelpark de deuren. Intussen zijn alle 20 winkelruimtes verhuurd. "We hebben ook een primeur te pakken, want de Franse decoratieketen 4Murs zal bij ons haar eerste filiaal in Vlaanderen plaatsen"zegt Lynn Panckoucke van Mitiska Reim. 

Meest gelezen