Videospeler inladen...

BEKIJK: Politie en brandweer brengen één jaar later opnieuw eerbetoon aan het ziekenhuis in Maaseik

Op de parking van het ziekenhuis in Maaseik hebben politie en brandweer vanmiddag een eerbetoon gehouden voor het zorgpersoneel. Ze deden dat exact één jaar na hun eerste hommage aan de mensen uit de zorg. Ook nu willen ze duidelijk maken dat het zorgpersoneel niet alleen staat in de strijd tegen het coronavirus.

Politiemensen van de zone Maasland (Maaseik en Dilsen-Stokkem) en de brandweerpost Maaseik waren met hun voertuigen naar de parking van het Ziekenhuis Maas en Kempen gekomen. Ze vormden er een erehaag, lieten de sirene kort loeien en applaudisseerden.

"We komen hier vandaag de zorgsector een hart onder de riem steken. Dag op dag een jaar geleden hebben we dat ook al eens gedaan en hadden toen niet durven denken dat we dat een jaar later nog eens zouden moeten doen", legt Ronin Cox uit, de zonechef van de politie Maasland.

Gedeelde bezorgdheid

Ook bij politie, brandweer en ambulanciensten hopen ze op beterschap. "Er zijn nu een aantal versoepelingsmaatregelen aangekondigd, we weten dat de zorgsector daar heel erg bezorgd over is. We vonden het dan ook heel belangrijk om te tonen dat we er ook nog altijd zijn voor hen en dat we allemaal samen moeten bijdragen aan de bestrijding van het coronavirus en de verspreiding ervan", aldus Ronin Cox.

Meest gelezen