Eén - VRT

Thuis viert 5000ste aflevering: Marleen "Simonneke" Merckx en Mathias "Lowieke" Vergels beantwoorden vragen van Radio 2-luisteraars

Vanavond kan je op één kijken naar de 5000ste aflevering van Thuis. Gemiddeld haalt de populairste soap van Vlaanderen nog elke dag 1,2 miljoen kijkers. De Manhattan studio's in Leuven zijn de vaste opnameplek. Acteurs Marleen Merckx en Mathias Vergels kregen heel wat vragen voorgeschoteld van de luisteraars van Radio 2 Vlaams-Brabant.

Mogen de acteurs hun eigen kledij kiezen?
Mathias: "Nee, dat wordt voor ons bepaald. Soms moet ik wel eens kleren aantrekken waarvan ik denk "Oei, dat is wel heel pittig". (lacht) Maar het zijn personages natuurlijk. Ik vind het wel leuk dat onze kleedsters mogen bepalen wat wij dragen. Als je als acteur altijd je eigen kledij zou mogen kiezen, zou dat ook lastig zijn. Het zou erger zijn als ik zelf zou kiezen." (lacht)

Reageer jij op de naam "Simonne" als mensen jou op straat aanspreken?
Marleen: "Ik reageer alléén maar wanneer mensen "Simonneke" roepen. (lacht) Veel mensen kennen mijn echte naam niet en dat is ook helemaal niet erg. Ik ben dat intussen zo gewend."

Beluister hieronder deel 1 van het gesprek met Marleen en Mathias.

In het echte leven ben je samen met actrice Lynn Van den Broeck. Zij speelt het personage Viv in Thuis en heeft daarin een ander lief. Steekt dat niet om haar verliefd te zien doen met iemand anders?
Mathias: "Nee, ik vind dat helemaal niet erg. Ik vind dat juist leuk om naar te kijken. Die twee doen dat goed. En een klein voordeel aan corona is dat iedereen anderhalve meter afstand van elkaar moet houden. Dus kussen kunnen ze nu niet doen." (lacht)

Welk verdwenen personage mis jij het meest?
Marleen: "Ik zou heel graag willen dat Marie zou terugkomen. Dat personage werd gespeeld door Patsy Van der Meeren. Ik heb ontzettend veel gelachen met Patsy. Steph Goossens (loodgieter Cois in Thuis n.v.d.r.) is ook zo iemand waarvan ik denk "Oh ja, laat hem terugkomen."

Beluister hieronder deel 2 van het gesprek met Marleen en Mathias.

Meest gelezen