Thuisverpleegkundigen in Limburg hielpen afgelopen jaar 8.302 uren mee in woonzorgcentra en triageposten

Op een jaar tijd sprongen Limburgse thuisverpleegkundigen van het Wit-Gele Kruis 8.302 uren bij in woonzorgcentra en triagecentra. Dat zijn meer dan 1000 werkdagen. Naast die hulp bleven ze ook de zorg voor de eigen patiënten thuis garanderen.

Het afgelopen jaar hielpen thuisverpleegkundigen in Limburg 1.641 uren of  234 werkdagen in woonzorgcentra en 6.661 uren of 951 werkdagen in triageposten. 

Je hebt het gevoel dat je je steentje bijdraagt in deze moeilijke tijden

Thuisverpleegkundige Amy Dekens uit Bilzen springt al bijna een jaar bij in het triagecentrum van Tongeren: “Wanneer ik de vraag kreeg om bij te springen, ben ik er met volle moed aan begonnen. Op de piekmomenten tijdens de verschillende besmettingsgolven, werkte ik meerdere keren per maand een halve dag in het triagecentrum. En dat in combinatie met mijn eigen verpleegkundige ronde. Dat kon soms fysiek en mentaal belastend zijn, zeker ook door de extra beschermingskledij. Maar anderzijds is het ook een uitdagende afwisseling en heb je het gevoel dat je je steentje bijdraagt in deze moeilijke tijden.”

Erkenning

“We wisten al dat de thuisverpleegkundigen een enorme steen hebben bijgedragen in de coronacrisis, maar als we de cijfers nu bij elkaar zien, erkennen we nog meer dat onze zorgverleners het beste van zichzelf hebben gegeven", zegt Hendrik Van Gansbeke, algemeen coördinator Wit-Gele Kruis. "En ook nu nog helpen ze voornamelijk in de vaccinatiecentra maar ook nog steeds in triagecentra."

Meest gelezen