Yves vindt zeldzame Pokémonkaart, maar weigert bod van 415.000: "Ik zeg nee tegen elke prijs"

Yves Bruynen uit Hoogstraten heeft de vondst van zijn leven gedaan. Zes jaar geleden kocht hij een pakje met Pokémonkaarten en toen hij dat onlangs open deed, bleek daar een zeldzame kaart in te zitten. Het gaat om een "first edition Shadowless Charizard", waarvan er slechts 122 bestaan. Yves kreeg al een bod van 415.000 euro maar weigerde dat stellig. 

Zes jaar geleden kocht Yves Bruynen een pakje van 10 kaarten in Nederland. Dat bleek de aankoop van zijn leven te zijn. "Ik heb het pakje pas na vijf jaar opengedaan en daar vond ik dan de zeldzame "first edition Charizard" in", vertelt hij op Radio 2 Antwerpen. 

Er bestaan maar 122 van die kaarten en deze is nog in perfecte staat. "De eerste editie van deze kaart werd in 1999 kort uitgegeven in de Westkust van Amerika. De rest van de wereld heeft een tweede versie gekregen, die veel minder zeldzaam is", legt Yves uit. 

(Beluister het interview en lees hieronder verder.)

Een Engelsman bood Yves maar liefst 415.000 euro maar hij weigert. "Op dit moment zeggen wij nee tegen elke prijs", klinkt het. "Pokémon bestaat eind dit jaar 25 jaar en dan zullen er waarschijnlijk grote evenementen plaatsvinden. De waarde van de kaart zal dan nog groeien."

De eerste editie van de kaart werd slechts kort uitgegeven in de Westkust van Amerika

Yves Bruynen, eigenaar Pokémonwinkel Flash-Cards in Hoogstraten

"De helft van de verzamelaars zijn eigenlijk investeerders", zegt hij. "Het begint meer en meer als een belegging aan te voelen. Het is een business geworden met aandelen, beleggingen en beurzen." 

Unieke Pokémonwinkel

Yves heeft zelf een unieke Pokémonwinkel in Hoogstraten. "Bij Flash-Cards verkopen we enkel Pokémon en dat is uniek. We zijn dan ook bekend over de hele wereld en hebben een groot bereik op Instagram en Facebook. Zo komen de investeerders waarschijnlijk bij ons uit", zegt hij. 

Close-up van de "first edition Shadowless Charizard"

Meest gelezen