Rivaliserende bendes gebruiken zware wapens in Luik: één dode en twee gewonden

In Luik, in de wijk Droixhe, is het gisteren tot een zware confrontatie gekomen tussen jongerenbendes. Tsjetsjeense en Koerdische jongeren stonden er tegenover elkaar en daarbij werden ook zware wapens gebruikt. Er vielen één dode en twee gewonden. Bijna dertig mensen zijn opgepakt.

Vrijdag in de late namiddag is het in de wijk Droixhe midden op straat tot geweld gekomen tussen tientallen jongeren. Op sociale media circuleren filmpjes waarin duidelijk geweerschoten te horen zijn. Eén persoon is door kogels om het leven gekomen, twee anderen raakten gewond.

Bekijk hier beelden die circuleren op Twitter. De tekst gaat daaronder voort. 

Het geweld zou volgen op een eerder incident de dag ervoor, waarvan niet bekend is wat de aanleiding is. Ook toen ging het om een confrontatie tussen Koerden en Tsjetsjenen, waarbij gewonden vielen.  Ook in Verviers kwam het eerder al tot een gewelddadig treffen tussen Koerden en Tsjetsjenen, al is het parket niet zeker dat er een verband is.

Zware wapens

De politie kwam uiteindelijk ter plaatse in Luik met meer dan honderd man en zette de wijk af. In auto's die in de buurt geparkeerd stonden, werden verschillende zware wapens gevonden, ondermeer een kalashnikov.

Tijdens de confrontatie raakte ook een bus van de Tec, de openbare vervoersmaatschappij, beschadigd door een steen in de voorruit. Alvast tot zondagavond zal de Tec de wijk niet meer bedienen.

De politie arresteerde 28 personen, die nu ondervraagd worden door de onderzoeksrechter. Allemaal zijn ze van Tsjetsjeense origine en verschillende van hen zijn bekend bij het gerecht. Velen komen uit Verviers.

Op sociale media circuleren nu geruchten over represailles die eraan zouden komen. De politie is waakzaam, vooral in Verviers.

Bekijk hier het verslag uit "Het journaal": 

Videospeler inladen...

Tomas Teetaert geeft vanuit Luik meer uitleg in "Het journaal": 

Videospeler inladen...

Meest gelezen