James Arthur Photography

Scholen Maasmechelen blijven week langer dicht door hoog aantal besmettingen in gemeente

De scholen in Maasmechelen blijven nog een week langer dicht omdat het aantal besmettingen in de gemeente erg hoog blijft. Dat heeft burgemeester Raf Terwingen (CD&V) beslist na een crisisoverleg. De leerlingen zullen nog een week extra afstandsonderwijs moeten volgen. 

In verhouding tot het aantal inwoners telt Limburg, na Oost-Vlaanderen, momenteel het hoogste aantal besmettingen van alle Vlaamse provincies. Vooral in de regio rond Maasmechelen blijft het aantal besmettingen zeer hoog. De afgelopen twee weken werden er daar 472 mensen geregistreerd die besmet waren met het coronavirus. Ook de ziekenhuiscijfers in Limburg blijven hoog.

Op onderstaande kaart kan je de meest recente coronacijfers uit je gemeente zien. Daaruit blijkt duidelijk dat Maasmechelen meer besmettingen heeft - in verhouding tot het aantal inwoners - dan vele andere gemeenten in Vlaanderen. 

Die hoge cijfers veroorzaken de nodige ongerustheid in de gemeente en gezien de besmettingen er vooral na inter- en intrafamiliaal contact gebeurden is het risico op verdere verspreiding te groot om de scholen na de verlengde paasvakantie opnieuw te openen. 

En dus kwam er een crisisoverleg met de burgemeester, de Vlaamse gezondheidsinspecteur, het Agentschap Zorg en Gezondheid en de Limburgse gouverneur Jos Lantmeeters. Daar werd beslist dat de scholen van 19 tot 23 april gesloten blijven. De scholen werden hierover ingelicht en zullen de ouders van hun leerlingen informeren over de getroffen schikkingen op school. De leerlingen van de getroffen scholen zullen de komende week dus noodgedwongen afstandsonderwijs moeten volgen.

De inwoners van Maasmechelen werden ook via de sociale mediakanalen van de gemeente opgeroepen om de contacten in gezinsverband te beperken en de maatregelen strikt te blijven naleven.

Meest gelezen