15 doden bij gevechten in Colombia

In het zuidwesten van Colombia, in Zuid-Amerika, zijn zaterdag bij gevechten minstens één militair en veertien rebellen van de voormalige guerrillabeweging Farc omgekomen. Dat hebben de autoriteiten gemeld. Legercommandant Eduardo Zapateiro verklaarde op Twitter dat de soldaten "met explosieven waren aangevallen" en dat er ook zeven militairen gewond raakten.

 

Eerder had minister van Defensie Diego Molano nog aangekondigd dat er "bij legeroperaties veertien personen geneutraliseerd waren" in Argelia, in het departement Cauca. Volgens Molano voerden de militairen een speciale missie uit in reactie op een aanslag met een bomauto waarbij op 27 maart in het naburige Corinto 43 gewonden vielen. Die aanslag wordt toegeschreven aan dissidenten van het Farc.

Hoewel het merendeel van de marxistische guerrilla de wapens neergelegd heeft, zijn er nog altijd "dissidente" fracties die het ondertekende vredesproces van 2016 niet aanvaard hebben. Bij gebrek aan eenheid van bevel leven die ongeveer 2.500 strijders, verspreid in verschillende groepen, van voornamelijk drugshandel en illegale mijnbouw.

Meest gelezen