28 opgepakte jongeren na bendegeweld in Luik weer vrijgelaten, parket: "Nog niemand opgepakt voor schietpartij" 

De 28 jongeren van Tsjetsjeense origine die vrijdag opgepakt werden na een vecht- en schietpartij tussen jongerenbendes in Luik zijn vrijgelaten. Dat meldt het parket van Luik. Bij het geweld kwam vrijdagavond een man van Tsjetsjeense origine om het leven nadat hij werd beschoten, ook twee anderen raakten gewond. Er is nog niemand opgepakt in verband met de schietpartij zelf.

Rond 17 uur vrijdagavond wordt een 39-jarige man van Tsjetsjeense origine aangevallen door een groep jongemannen wanneer hij met zijn auto in de Avenue de Nancy in Luik rijdt. Hij probeert weg te komen, maar rijdt zich vast in enkele geparkeerde wagens, en wordt dan beschoten. De man overlijdt later in het ziekenhuis. Er vielen nog twee andere gewonden.

Nog geen verdachten

Al snel wordt duidelijk dat de schietpartij kadert in  een rivaliteit tussen een Tsjetsjeense bende, en een bende van mensen van Koerdische origine. Donderdag, de dag voor de schietpartij, zou er tussen de bendes al een incident zijn geweest. 

Toen de politie vrijdag na de schietpartij ter plaatse kwam, kon ze 28 mensen oppakken van Tsjetsjeense orgine (de origine van het slachtoffer dus). De politie sloot de wijk af. 

Bekijk hier ook de reportage uit "Het Journaal" van gisterenavond (en lees daaronder verder):

Videospeler inladen...

De 28 mannen werden het afgelopen weekend ondervraagd. Ook enkele huizen en voertuigen zouden doorzocht zijn. Maar volgens Damien Leboutte, magistraat bij het parket van Luik, werd er niets bezwarend gevonden. De mannen werden vanmiddag vrijgelaten. Leboutte voegt er aan toe dat er in verband met de daadwerkelijke schietpartij - en dus de dood van de Tsjetsjeense man - nog geen verdachten zijn opgepakt. 

Meest gelezen