Videospeler inladen...

500 kapotte elektrotoestellen kijken vanuit tribunes naar wedstrijd van Club Brugge tegen Moeskroen

Een opmerkelijk beeld tijdens de match van Club Brugge tegen Moeskroen: kapotte elektrische toestellen in de tribunes van het Jan Breydelstadion. Het was een actie van Recupel, dat dergelijke toestellen recycleert. Kapotte eletrotoestellen worden volgens Recupel nog veel te weinig ingeleverd voor recyclage.

Volgens Recupel hebben alle Belgische gezinnen samen 51 miljoen ongebruikte elektr(on)ische toestellen liggen. Daarvan worden er 9 miljoen niet meer gebruikt omdat ze kapot zijn. Gemiddeld heeft elk Belgisch gezin 2 kapotte elektr(on)ische toestellen. Genoeg om de zitplaatsen van maar liefst 300 voetbalstadions mee te vullen. Daarom brachten Recupel en Club Brugge deze boodschap onder de aandacht: breng kapot elektro naar een Recupel-punt zodat het gerecycleerd kan worden tot nieuwe grondstoffen.

Recupel

Door die kapotte toestellen naar een Recupel-punt te brengen, maak je niet enkel plaats vrij. Je draagt ook je steentje bij aan een beter milieu door een nieuw leven te schenken aan je kapot toestel. Recyclage zorgt er voor dat de grondstoffen uit die toestellen kunnen dienen om nieuwe toestellen te maken. Hoe meer grondstoffen we recycleren uit elektro, hoe minder nieuwe grondstoffen we moeten ontginnen via de klassieke, vervuilende mijnbouw,” zegt Eric Dewaet, CEO van Recupel.

Bekijk hieronder het verslag van "Het journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen