Alle 65-plussers in Voeren gevaccineerd: "Waarschijnlijk als eerste in Vlaanderen", zegt burgemeester

Op zaterdag 17 april werd er in Voeren een tweede groots vaccinatiemoment georganiseerd in de sporthal van de Provinciale school in ’s-Gravenvoeren. Hiermee hebben alle 65-plussers in Voeren de kans gekregen zich te laten vaccineren. 

Volgens burgemeester Joris Gaens werden 290 Voerenaars opgeroepen.  “Wij hebben ons gefocust op de 65-plussers en iedereen aangeschreven van die leeftijd. Ik denk dat wij op dit moment als eerste gemeente in Vlaanderen aan alle 65-plussers de kans hebben gegeven om een vaccin te krijgen,” aldus Gaens.  Afmeldingen werden opgevangen met een reservelijst van risicopatiënten en essentiële beroepen. Zo kregen de oudste kleuterleidsters van de scholen en vrijwilligers in de zorgsector de kans om zich te laten vaccineren.

Mobiel centrum

Voeren startte vier weken geleden met vaccineren in een eigen mobiel centrum, afhankelijk van het vaccinatiecentrum van Tongeren. Zo moest niet iedereen een dubbele rit van drie kwartier maken naar Tongeren en terug. In Voeren werden intussen 780 mensen gevaccineerd: 65-plussers, risicopatiënten en zorgpersoneel dat nog niet gevaccineerd was.     

Meest gelezen