Paul Fierens

Vrouw van 85 komt om het leven bij felle brand in Antwerpen

In Antwerpen is vannacht een bejaarde vrouw om het leven gekomen bij een woningbrand. Haar man, die nog tijdig buiten kon geraken, is in het ziekenhuis opgenomen. De schade aan het huis is groot.

Het vuur brak uit rond 4.30 uur in een huis met drie verdiepingen in de Jozef Liesstraat. "Toen we aankwamen, hebben we vastgesteld dat de hele eerste verdieping in brand stond en ook de trappenhal", vertelt brandweercommandant Dimi Vercammen. Dat zorgde voor een enorme hitte- en rookontwikkeling.

"Een deel van onze mensen is de brandhaard beginnen bestrijden, een ander deel is op zoek gegaan naar slachtoffers. Zij hebben uiteindelijk een slachtoffer uit het gebouw gehaald."

(Lees verder onder de foto)

Paul Fierens

Voor de 85-jarige vrouw in kwestie kwam alle hulp te laat. Haar man (84) had het huis wel nog tijdig kunnen verlaten. Hij is in het ziekenhuis opgenomen omdat hij te veel rook had ingeademd. 

Grote schade

De schade aan het huis is groot. Straks wordt bekeken of het nog stabiel genoeg is. "We kijken nu nog of de panden links en rechts van het uitgebrande huis schade hebben opgelopen", legt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie uit. "Dat lijkt goed mee te vallen, maar de brandweer blijft ter plaatse om alles goed op te volgen."

De brand in het huis in Antwerpen is vermoedelijk ontstaan aan een elektrisch toestel. Extra onderzoek zal een definitieve oorzaak moeten bepalen. Zolang dat nodig is, blijft de straat afgesloten voor het verkeer.

Paul Fierens

Meest gelezen