Bejaard koppel ontsnapt aan zware woningbrand in Boutersem

In de Brugstraat in Vertrijk, Boutersem, heeft zondagavond een zware brand gewoed. Een bejaard koppel kon zich op tijd in veiligheid brengen maar het pand is zwaar beschadigd. Er zou ook asbest zijn vrijgekomen.

Het was rond 22.30 uur dat er brand uitbrak in een vrijstaande woning in Vertrijk. Bij aankomst van de brandweer van Tienen sloegen de vlammen al uit het dak. De twee bewoners, een bejaard koppel,  konden op tijd hun woning verlaten. De brandweer kreeg de brand vrij snel onder controle, maar de schade is groot. Het pand is onbewoonbaar verklaard. Hoe de brand is ontstaan is nog niet duidelijk. 

De twee bewoners van het pand, een koppel van  rond de 80 jaar werden naar het ziekenhuis overgebracht voor verzorging. "Voor hen zal nu naar opvang gezocht worden", besluit de burgemeester  Chris Vervliet (CD&V). 

Asbest

 Bij de brand zou er ook asbest zijn vrijgekomen. “We gaan moeten nagaan hoe wijd de partikels verspreid zijn”, zegt de burgemeester. “Een gespecialiseerde firma zal nu moeten bepalen hoe ernstig het veiligheidsrisico is. In afwachting van de resultaten zullen de bewoners van aangrenzende woningen geen gebruik mogen maken van hun tuin."

Lees verder onder video

Videospeler inladen...

Meest gelezen