Foto: Belga

Berchemse school organiseert zelf sneltests: "We wachten niet op de overheid, willen leerkrachten geruststellen"

In de lagere en secundaire school OLV Pulhof in Berchem kunnen leerkrachten vanaf vandaag een coronasneltest afnemen. "We merkten voor de vakantie veel onrust bij de collega's. Daarom wachten we niet op de overheid", zegt directeur Kris Smout op Radio 2 Antwerpen. 

Op de school OLV Pulhof in Berchem laten vandaag 40 van de 150 leerkrachten vrijwillig een coronasneltest afnemen. De schooldirectie wil niet wachten op de overheid. "We merkten de laatste weken voor de vakantie dat er veel onrust was bij de collega's", zegt directeur Kris Smout op Radio 2 Antwerpen. "Dankzij de sneltests kunnen ze met een geruster gemoed voor de klas kunnen staan." Pulhof zet nu zelf medisch geschoold personeel in om de sneltesten bij de leerkrachten af te nemen. 

Het duurt te lang voor we van de overheid een aanbod krijgen

Kris Smout, directeur Pulhof

"Het duurt te lang voor we van de overheid een aanbod krijgen", gaat Smout verder. "Zelftesten zouden nog beter zijn. Dan kan een leerkracht zondagavond zelf thuis een test afnemen en maandag negatief naar school komen. Maar de overheid zou dat ten vroegste begin mei aanbieden. Daarom hebben we nu al ons systeem uitgerold. " 

"Mijn gezin beschermen"

"Ik was heel blij met het mailtje van de directie dat we ons konden laten testen", zegt Ann Haegemans die titularis is van het zesde leerjaar op het Pulhof. "Vanmiddag zal ik vrijwillig een wisser in mijn neus krijgen. Binnen de 5 minuten weet ik of ik corona heb of niet. Ik doe het vooral omdat ik mijn gezin en de leerlingen wil beschermen. Ik kijk er enorm naar uit om hen na drie weken terug te zien. De leerlingen dragen ook al even mondmaskers en dat doen ze heel flink", zegt Haegemans in "Start je Dag".

Meest gelezen