Videospeler inladen...

Bijna 3.000 scholen willen extra leerkrachten inzetten om leerachterstand weg te werken

2.982 scholen - basisscholen en secundaire scholen - hebben bij de Vlaamse overheid een aanvraag ingediend om extra leerkrachten te kunnen inzetten om de leerachterstand bij leerlingen weg te werken. Vlaanderen heeft daarvoor het budget opgetrokken van 10 naar 30 miljoen euro.

In het laatste trimester van dit coronaschooljaar zetten scholen alle zeilen bij om de leerachterstand bij kinderen bij te werken. Ze kunnen daarvoor een beroep doen op geld van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). 

2.982 scholen - bijna driekwart van de basisscholen en de middelbare scholen - hebben dat ook gedaan. 826 scholen hebben nog geen aanvraag ingediend. 

In totaal zijn 3.482 personeelsleden betrokken. De grootste groep bestaat uit leerkrachten die totnogtoe deeltijds werkten en nu wegens de grote leerachterstand van hun leerlingen meer uren werken. Maar ook gepensioneerde leerkrachten keren terug om leerlingen bij te werken. 

Bekijk ook de journaalreportage over leerkrachten die kinderen bijles willen geven:

Videospeler inladen...

Meest gelezen