Chiro Jezus-Eik

Chiro Jezus-Eik krijgt opnieuw vandalen over de vloer: "Ingebroken, alles op de grond en overal uitwerpselen"

Voor de tweede keer in nog geen jaar tijd hebben vandalen toegeslagen in de lokalen van de Chiro van Jezus-Eik, bij  Overijse. Vorig jaar werd een zetel in brand gestoken, deze keer lagen er overal uitwerpselen. Volgens de leiding van de jeugdbeweging zijn rondhangende jongeren verantwoordelijk voor de vandalenstreken.

Vrijdagavond troffen enkele leden van de Chiroleiding in Jezus-Eik hun lokalen in erbarmelijke toestand aan. "We zagen onmiddellijk dat er was ingebroken", vertelt leider Maxim Meyer-Horn. "Een ruit en de deur waren  ingeslagen, als ons materiaal lag verspreid over de lokalen en overal troffen we ook uitwerpselen. Ook op ons terras werd heel wat vernield, het sleutelkastje werd met een bijl vernield, en overal lag er ook afval."

Rondhangende jongeren?

Volgens de leider zouden rondhangende jongeren de vandalen kunnen zijn. “We merken de jongste tijd dat er meer en meer jongeren rondhangen in de buurt van de chirolokalen” vertelt leider Maxim. “Hoogstwaarschijnlijk vervelen zij zich tijdens deze coronacrisis en gaan ze op zoek naar een plaats waar ze kunnen samenkomen. Wij vrezen dat ze hier uit verveling vandalenstreken uithalen en heel wat kapot maken”  

Vorig jaar werd een zetel in brand gestoken

Maxim Meyer-Horn, leider Chiro Jezus-Eik

Het is niet de eerste keer dat de Chirolokalen geviseerd worden door vandalen. "Vorig jaar werd er in de lokalen van de meisjes al eens ingebroken", zegt Maxim. "Toen werd ook een zetel in brand gestoken. De lokalen zijn natuurlijk een gemakkelijk doelwit , want niemand komt hier voorbij. Maar het is wel bijzonder spijtig, want de jeugdbeweging is voor veel jongeren de enige uitlaatklep die hen nu nog rest en dat dit." 

Beveiliging

Er zal nu worden samengezeten met de jeugddienst van Overijse om te bekijken hoe de lokalen beter beveiligd kunnen worden. "We willen niet blijven opruimen, dit is niet fijn voor onze leden, noch voor de leiding. Mochten het jongeren zijn die zich vervelen, dan nodigen wij hen uit in onze jeugdbeweging. Ze zullen zich zeker niet vervelen en dan zullen ze ook inzien dat dit niet door de beugel kan." 

Chiro Jezus-Eik

Meest gelezen