Testevenement "Back To Live" door Fieldlab Events

Coronatestevenement in Breda met 10.000 aanwezigen definitief geschrapt na felle kritiek

In Breda, Nederland, trekt de gemeente toch de vergunning in voor het coronatestevenement "538 Oranjedag" na aanhoudende kritiek. Volgens burgemeester Paul Depla kan het evenement niet meer zonder veiligheidsrisico's plaatsvinden.

"De politie krijgt steeds meer signalen dat 538 Oranjedag voor- en tegenstanders van het coronabeleid en de fieldlabs aan zal trekken met alle veiligheidsrisico’s van dien", zegt burgemeester van Breda Paul Depla. De burgemeester verklaarde eerder dat hij volledig achter het event stond, maar geeft nu toe dat de oplaaiende commotie rond het event voor bijkomende problemen kan zorgen.

Het evenement in Breda is slechts één in een hele reeks testevenementen die in Nederland worden uitgevoerd. 538 Oranjedag zou met zijn 10.000 bezoekers tot de grootste behoren. 

Het evenement, waar zo'n 10.000 aanwezigen zouden zijn, zorgde eerder al voor kritiek. Medewerkers van een nabijgelegen ziekenhuis in Breda begonnen een petitie tegen het evenement, wat heel wat stof deed opwaaien. Ze vinden dat het testevenement in schril contrast staat met de volle afdelingen in de ziekenhuizen.  Ook de politievakbond en de Bredase horeca overwogen acties. 

"Wij hebben begrip voor het besluit, zeker als de openbare orde in het gedrang komt" zegt Tim Boersma van Fieldlab, de organisator van het evenement. "We zouden zeker en vast wel de veiligheid kunnen garanderen op het terrein, maar er waren ook signalen dat er nog andere dingen zouden kunnen gebeuren."

Bekijk het verslag uit "Het journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen